Max Verstappen: "Niet verbaasd over snelheid Mercedes"

SI202111120368_hires_jpeg_24bit_rgb

Ook al waren de verwachtingen voor Red Bull in Brazilië hoog, het team heeft tot dusver het nakijken op de bloedsnelle Lewis Hamilton van Mercedes. Max Verstappen pakte daarentegen wel gewoon de belangrijke P2 en kan vanuit daar de aanval wagen op Hamilton tijdens de sprintkwalificatie op zaterdag. Zelf was Max niet verbaasd over de snelheid van Mercedes, ondanks het grote gat van ruim vier tiende.

"We wisten dat Mercedes met een nieuwe verbrandingsmotor een stuk sneller zou zijn over een heel weekend", begon Verstappen na de kwalificatie van vrijdag tegenover Paul di Resta. "Ik ben niet verbaasd over de snelheid van Mercedes, ook al is het gat best groot." Max Verstappen staat dus niet te kijken van de enorme klap die Hamilton heeft uitgedeeld op vrijdag tijdens de kwalificatie. Hierin wist de Brit ruim vier tiende voor de Nederlander te eindigen en leken de Silver Arrows over het algemeen een stuk sneller dan beide Red Bulls.

Zondag belangrijkst

"Natuurlijk hadden we gehoopt dichterbij Mercedes te zitten, maar soms moet je genoegen nemen met wat je hebt." Hiermee neemt verstappen het heft in eigen hand en zal hij samen met het team het gat moeten dichten tijdens de zaterdag en de zondag.

SI202111120444_hires_jpeg_24bit_rgb-1-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Op de vraag of het op zaterdag een kwestie wordt van 'schade beperken' voor Max, was de Red Bull-coureur erg duidelijk: "Op zaterdag worden er niet zoveel punten verdeeld als op de zondag. Ik hoop gewoon op een goede start op zaterdag, maar het belangrijkste van dit weekend is de race van zondag."

Baantemperaturen

Normaliter heeft de Red Bull bewezen een snellere auto voor de races te hebben vergeleken met de Mercedes. Verstappen denkt echter wel dat het dit weekend misschien anders kan zijn. De Nederlander beweert dat de hoge temperaturen wel eens voor een ander gevoel in de auto kan gaan zorgen. "Ik kan niet veel zeggen over de auto tijdens de race. De temperaturen zijn hier een stuk hoger dan de afgelopen races, maar we gaan het zien."

Lees meer: Gridstraf Hamilton vanwege nieuwe verbrandingsmotor

Lees meer: Vertraging bij F1-teams, vracht gestrand onderweg naar Brazilië

Lees meer: Max Verstappen: “Wordt spannend tot het eind”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden