Max Verstappen ontevreden over kwalificatie

AP-1XM3F24ES2111_news

Max Verstappen start de laatste race van het seizoen als zesde. De Nederlander was na de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi niet tevreden over het verloop van de sessie.

De Red Bull-coureur had tijdens de kwalificatie problemen met de temperatuur van zijn banden. Hij maakte daardoor zijn laatste run in Q3 niet af. "Het was een klote ronde en ik dacht dan gaan we maar naar binnen. Ook op de ultrasofts gleden we achter heel veel. Dit hadden we in Q3 ook in de eerste run. Ik zei dat we de banden af moesten laten koelen maar toen ik naar buiten reed waren ze vijf graden warmer. Ze zeiden dat het nog goed kon komen maar toen ik mijn ronde begon was het overal glijden. Ik zei daarom 'ik hou er lekker mee op'", laat de Nederlander na de kwalificatie aan Jack Plooij weten.

Verstappen wilde zich voor de race niet aan een voorspelling wagen. "We zien het wel, ik denk dat we nog een kans hebben maar we starten op de hypersofts. Het is altijd fijner om meer vooraan te staan. Het kon vandaag allemaal wel wat beter."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden