Max Verstappen: “Penalties sloegen dit jaar nergens op”

AP-1XKSNXUB52111_news

Volgens Max Verstappen werden de penalties het afgelopen seizoen erg inconsistent toegepast door de stewards. De Nederlander beklaagde zich tegenover RaceFans over de uitgedeelde straffen.

De Red Bull-coureur was ‘under investigation’ in China, Azerbeidzjan en Japan vanwege aanrijdingen met andere coureurs. De meeste kritiek heeft hij op de straf die hij kreeg toen hij Mercedes-coureur Valtteri Bottas raakte tijdens de Italiaanse Grand Prix. De Fin trachtte Verstappen bij het naderen van bocht 1 in te halen maar de twee raakten elkaar met de wielen waardoor Bottas de chicane miste. Verstappen kreeg hiervoor een tijdstraf van vijf seconden en werd hierdoor geen derde maar vijfde achter Bottas en Sebastian Vettel.

Om zeep

De Nederlander beschuldigde de stewards er na afloop van de race van dat ze het racen om zeep hielpen en was van mening dat het contact geen tijdstraf waard was: “Wat mij betreft, als ik eerlijk ben, was het oneerlijk want ik gaf hem een wagenbreedte de ruimte. Ik dacht dat het een jaar eerder ook gebeurde met Felipe (Massa) en zijn teammaat. Ik denk over het algemeen dat de straffen dit seizoen nergens op sloegen.”

Verstappen doelt dan met name op de inconsistentie van de straffen: “De ene keer wel, de andere keer niet. Natuurlijk, als ik er op terugkijk denk ik wel dat ik in een wat rechtere lijn had kunnen aanremmen, in plaats van naar links te gaan. Maar wanneer je in een racewagen zit is het lastig om te beoordelen wanneer je 300 kilometer per uur gaat”, besluit Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden