AP-21YP5UBD51W11_news

Max Verstappen heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico nog maar eens benadrukt dat niet Red Bull, maar Ferrari komend weekend op het Autodromo Hermanos Rodriguez de grote favoriet voor de overwinning is.

Verstappen was de afgelopen twee jaar de sterkste in Mexico-Stad, maar een derde zege op rij wordt buitengewoon lastig, aldus de Nederlander: "Om eerlijk te zijn, vanuit het perspectief van Honda hebben we geen idee waar we staan. We moeten de training afwachten, maar het wordt dit jaar een stuk moeilijker omdat we met de auto minder voorsprong hebben op Ferrari en Mercedes. En Ferrari is nu eenmaal supersnel op de rechte stukken. Het snelheidsverschil is echt krankzinnig en het is moeilijk om dat verschil in de bochten terug te pakken, zeker in de kwalificatie."

Hoewel de motoren van Ferrari veel meer vermogen hebben, denkt Verstappen dat de onderlinge verhoudingen in de race-specificatie wat gelijkwaardiger zullen zijn: "Er is wel enig verschil, maar niet zo veel. Misschien krijgen we in de race wel een paar kansen, maar we moeten ook bekijken hoe de banden het hier doen. Vorig jaar waren er grote problemen met de slijtage, maar de nieuwe banden zijn iets harder dus dat zou moeten helpen."

Wel een groot verschil met de afgelopen jaren is dat Verstappen dit jaar over een Honda-krachtbron beschikt en hij zijn zeges in Mexico behaalde met Renault-motoren. De Nederlander is niet te beroerd om de Franse motorenbouwer alle erkenning te geven voor zijn Mexicaanse successen: "De Renault-motor deed het hier altijd best behoorlijk. Als het werkt moet je dat ook kunnen toegeven."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen