AP-1YZPY9B4D2111_news-1

Max Verstappen mikt zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China op de tweede startrij. De Nederlander denkt dat de voorsprong van Ferrari nog te groot is, maar verwacht wel de strijd aan te kunnen gaan met Mercedes.

Dat zegt hij in een interview met Olav Mol dat vrijdag om 22.30 uur wordt uitgezonden in het Formule 1 Café op Ziggo Sport. "We zien op de GPS dat Ferrari op de rechte stukken heel veel snelheid wint, dus daar kunnen we nog niet bij in de buurt komen. Maar we hopen wel op een plek op de tweede startrij."

Verstappen klokte op het Shanghai International Circuit respectievelijk de vierde en derde tijd en kon vooral in de tweede sessie qua rondetijden prima meekomen met de Mercedessen en Ferrari’s.

Eerder op vrijdag zei Verstappen al: "Het ziet er een stuk beter uit dan in Bahrein. Daar ben ik zeker heel erg blij mee. We zijn er natuurlijk achter gekomen wat daar het probleem was, dus we hadden daarom ook wel verwacht dat het hier beter zou gaan. Ik denk dat we vandaag een goede balans in de auto hadden."

Met de rondetijden zit het dus wel goed en ook over de long runs – waarin de coureurs de racesituatie nabootsen – is Verstappen tevreden. "Het ging oké. Alleen zijn de zachte banden zijn vrij zwak, omdat ze redelijk snel slijten. Dat maakt het wat minder leuk om te rijden, omdat je de hele tijd goed op de banden moet letten."

Verstappen klaagde in de slotfase van de training over een probleem met zijn differentieel, maar volgens hem moet dat niet groter worden gemaakt dan het is. "Omdat het vrijdag is mogen we nog van alles vervangen, dus daar verwacht ik verder geen problemen mee."

De Grand Prix van China wordt morgen voortgezet met de derde vrije training en de kwalificatie. Luister ook naar onze podcast met veel meer Formule 1-nieuws:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen