Max Verstappen: ‘Van je slechte weekenden leer je’

AP-213BRZ9DS2511_news

Max Verstappen heeft vertrouwen in een goed weekend. Maar hij weet ook dat er tijdens de Grand Prix van Singapore geen garanties zijn.

Ondanks dat Red Bull Racing een van de favorieten voor de overwinning is, is een zege op het stratencircuit geen zekerheid. “Er is een heleboel wat goed moet gaan, waaronder de kwalificatie”, laat Verstappen aan Motorsport.com weten.

Niet alleen de kwalificatie is erg belangrijk op het Marina Bay Street Circuit, maar de start moet ook goed zijn en dat is dit jaar niet het sterkste punt van de Oostenrijkse renstal. Verstappen maakt zich daar echter niet al te druk over. “Red Bull en Honda werken goed samen om dit te verbeteren. We weten dat dit iets is waaraan we moeten werken, maar het is ook niet iets wat je eenvoudig even oplost. Ik leg er zelf niet al te veel druk op. We weten dat het beter moet, maar als je je druk gaat maken hierover, heeft dat alleen maar een negatieve uitwerking.”

De twee minder weekenden in Italië en België hebben het vertrouwen in een goed slot van het seizoen niet aangetast. “Natuurlijk analyseer je je de negatieve punten, maar je moet ook naar de positieve dingen blijven kijken. Er zijn genoeg bemoedigende tekenen dat we tijdens de rest van het seizoen goede resultaten kunnen pakken. Van je slechte weekenden leer je en het kan ook niet altijd goed gaan. Je moet blijven doorgaan en hopelijk hebben we hier een goed weekend.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen