Max Verstappen: "We hadden totaal geen grip vandaag"

Verstappen-Portimao

Max Verstappen is niet tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal. De Nederlander kwalificeerde zich als derde en klaagde over het gebrek aan grip. 

"Het hele weekend is het al niet geweldig", stelde Verstappen tegenover Formula 1 tijdens de persconferentie. "We hebben problemen met het vinden van de balans. Ik heb dit weekend nog van geen enkel rondje echt genoten." De Nederlander vindt de lay-out van de baan 'geweldig' maar de lage grip maakt het geen fijn circuit om op te rijden. "De omstandigheden zijn hetzelfde voor iedereen, maar voor mij is het niet prettig om op deze manier te rijden."

'Een moeilijke sessie'

Verstappen had tijdens de kwalificatie vooral problemen met de grip en de balans van de auto. "Ik begon de kwalificatie langzaam, ik had geen balans. Langzaam ging het wat beter, maar we moesten wel compromissen sluiten. Wat balans winnen en daardoor wat performance verliezen..."

10-saturday-portugal-700x467
Max verstappen - Grand Prix Portimão

De eerste run die de Nederlander in Q3 reed, was wel erg goed. Met een 1:18.2 had de Red Bull-coureur de snelste tijd van Q3 te pakken, maar deze tijd mocht hij niet houden. Verstappen had namelijk een momentje in bocht 4 waardoor hij de track limits overschreed. "Het was een moeilijke sessie. Ik dacht ik kan dat rondje nog een keer doen dus ik ging naar buiten. Tijdens de tweede run zat ik binnen een tiende van die tijd, maar in de laatste sector verloor ik alles. Er reed namelijk een Aston Martin voor me."

Op de vraag of hij het team van Mercedes kan pakken morgen antwoordt Verstappen: "Het wordt lastig, ik hoop vooral dat alles stabieler aanvoelt dan vandaag, en dan zien we wel."

Lees ook: Bottas pakt pole position voor Grand Prix van Portugal

Lees ook: F1 herdenkt: 27 jaar geleden verongelukte Senna op Imola

Lees ook: Ilott na F1-debuut: “Al met al een geslaagde dag”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden