Max Verstappen wil alle records breken

images_Formule1_2015_coureurs_Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_Faenza_2015

Met 17 jaar en 166 dagen is Max Verstappen volgend weekend de jongste Formule 1-coureur ooit. Hij breekt het record met bijna twee jaar. Toch boeit dat record hem het minste. Er zijn andere records die hij wil breken. Allemaal.

"Nee, helemaal niet", antwoordt Verstappen op de vraag of het hem bezighoudt dat hij de jongste ooit is. "Ik wil andere records breken. Ik wil alle rcords breken. Het record van meeste overwinningen, de meeste wereldtitels. Dat is wat telt. En op welke leeftijd ik win, daar ben ik niet mee bezig. Ik wil gewoon het wereldkampioenschap winnen."

Verstappen zegt dit in een interview met de Britse Telegraph, dat ook refereert aan de uitspraak van Helmut Marko, adviseur van Red Bull. Hij vergeleek Max Verstappen met Ayrton Senna. En ook de race engineer van de jonge Limburger was al zeer uitgesproken. Hij noemde Verstappen het beste dat hij tot nu toe had gezien.

Maar Max is niet onder de indruk. "Ik vergelijk mijzelf nooit met anderen, je bent altijd jezelf. Iedereen heeft een andere stijl. De mijne is de Max Verstappen-stijl. Het is altijd leuk om dit soort dingen te horen, maar het maakt niet uit, want ik moet nog steeds mijzelf blijven. Ik moet nog steeds grote stappen zetten. Het geeft mij niet meer vertrouwen en ook niet meer druk."

Lees hier het hele interview met Max Verstappen in de Telegraph

Foto: Red Bull

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden