Max Verstappen ziet kansen op Interlagos

AP-1XFAJXFD11W11_news

Max Verstappen start de 46ste editie van de Grand Prix van Brazilië vanavond vanaf de vijfde plaats, een positie waar gelet op de overmacht van Mercedes en Ferrari vooraf al rekening mee was gehouden.

Waar de Nederlander gisteren direct na afloop van de kwalificatie toch wat ontevreden terugkeek op zijn optreden, is hij een dag later al weer wat genuanceerder: "We hebben gedaan wat we konden, dus ik denk dat we tevreden moeten zijn. De balans van de auto was niet ideaal, we misten wat grip aan de voorkant. Als we die balans perfect hadden gehad dan hadden we misschien met de Ferrari’s kunnen strijden, maar we verliezen zo veel tijd op het rechte stuk dat het altijd moeilijk zou blijven."

Hoewel Red Bull Racing met weinig verwachtingen naar Brazilië afreisde, ziet Verstappen toch lichtpuntjes voor de race die om 18:10 uur start: "Het wordt wat warmer, en dat betekent meer slijtage op de achterbanden. Dat zou in ons voordeel moeten werken, maar als het gaat regenen zou het helemaal onze kant op kunnen vallen."

Die kans op regen is vandaag, net als gisteren zo’n 50 tot 60 procent. De race is zoals altijd live te volgen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen