Mazepin: "Double-header zorgt voor inschuiven grid"

1018684621-LAT-20210624-GP2108_082947_ONY5255-681

Nikita Mazepin kijkt uit naar de double-header in Oostenrijk. De Rus kent geen goede resultaten vanuit vorige raceklassen, maar ziet de komende weekenden positief in. 

Nikita Mazepin heeft in totaal zes keer gereden op de Red Bull Ring tijdens zijn Formule 2-carrière, maar heeft daar niet de beste resultaten behaald. "De races op de Red Bull Ring waren niet heel slecht. In 2019 had de auto geen goede balans en ik was daardoor niet blij met hoe de auto voelde", vertelt Mazepin die in 2020 veel pech had.

De Rus had namelijk problemen met zijn bolide in de training en viel daardoor uit in de kwalificatie. "Uiteindelijk viel ik net buiten de top-10 in de race, het was een goed resultaat aangezien er niet gereden was voor zes maanden", aldus Mazepin. Tijdens de tweede race in 2020 had Mazepin een lange pitstop waardoor hij veel plaatsen verloor. "Als je kijkt naar rondetijden dan stonden we er, en ik hoop dat we die stijgende lijn meekunnen nemen."

Nikita Mazepin / Haas / Stiermarken / Oostenrijk / 2021
Foto: Haas F1 Team Media - Andy Hone / LAT Images

Het is de eerste keer dat Mazepin gaat rijden op de Red Bull Ring in een Formule 1-auto. De baan lijkt in het eerste opzicht misschien niet zo interessant, maar daar denkt hij zelf anders over. "Ik denk dat het echt een 'autocircuit' is, als de auto namelijk sterk is dan kan de coureur snelle ronden neerzetten. Er zijn weinig lage-snelheidbochten waardoor het een snelle baan is", vertelt Mazepin die ernaar uit kijkt om te zien hoe de VF-21, de bolide van Haas, voelt op de baan.

Net als vorig jaar worden er twee races verreden op de Red Bull Ring. Mazepin ziet daardoor kansen om aansluiting te vinden tot de rest van de grid. "Ik denk dat het echt interessant is om twee keer achter elkaar op hetzelfde circuit te rijden. Als Formule 1-rookie heb je vaak het gevoel, nu al helemaal aangezien de training zijn ingekort, dat je niet genoeg tijd krijgt achter het stuur. Dus de twee races gaan er zeker voor zorgen dat iedereen dichter bij elkaar zit", aldus Mazepin.

Het tijdschema van de Grand Prix van Stiermarken vind je hier.

Lees ook: Mick Schumacher: “Red Bull Ring is een speciaal circuit”

Lees ook: Nieuwe livery voor Alfa Romeo

Lees ook:  Pierre Gasly: “Heb alles gegeven en goede gevechten gehad”

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen