Nikita Mazepin: "Mijn kwalificatie was shit"

1018825318-LAT-20210924-GP2114_082103_ONY8289-630

Nikita Mazepin kende naar eigen zeggen een "shit" kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. De Haas-coureur zal zijn thuisrace als zeventiende starten.  "Ik denk dat we te laat naar binnen zijn gegaan om van banden te wisselen, waardoor ik niet genoeg tijd had om ze op temperatuur te krijgen", legde de Rus na afloop van kwalificatie uit bij Ziggo Sport.

"De kwalificatie was shit", begon Mazepin. De Haas-coureur steekt over het algemeen niet snel onder stoelen of banken wat hij van bepaalde dingen vindt. Naar eigen zeggen verliep zijn sessie best goed, maar ging het richting het einde mis, omdat hij de banden niet op temperatuur kon krijgen. Meer coureurs, waaronder Lewis Hamilton, klaagden tijdens de kwalificatie dat ze hier last van hadden.

"Ik had geen grip"

"Ik denk dat we wat laat naar binnen zijn gegaan om van banden te wisselen. In het begin had ik vier rondes nodig om de banden op temperatuur te krijgen, maar aan het einde had ik die tijd niet", verklaart de Rus. "Ik had geen grip. Als je te hard pusht terwijl je geen grip hebt, eindig je in de muur. Dat is iets wat ik er niet voor over had."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Rusland kwalificatie

Lees ook: George Russell: “We hebben niks te verliezen”

Lees ook: Sainz: “Heb goede tow nodig bij start van de race”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen