Mazepin over controversiële nachtclubvideo: "Niks aan de hand"

1018897849-LAT-20211111-GP2119_172049_54I1754-343

Nikita Mazepin heeft niets verkeerds gedaan tijdens een confrontatie tussen hem en uitsmijters van een nachtclub in Mexico. Dat zegt de Haas-coureur naar aanleiding van een video die rondgaat op het internet. Op die video is te zien hoe de coureur in een hevige discussie is verwikkeld met de medewerkers van de club.  Volgens Mazepin is er sprake van een misverstand.

Na de Grand Prix van Mexico verscheen de video online waarin Mazepin te zien is in een hevige discussie met uitsmijters van een nachtclub in Mexico. Het beruchte filmpje ging al snel rond tussen de fans. Ook werd beweerd dat hij de nachtclub zou zijn uitgezet. Voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië vertelt Mazepin dat hij de situatie in de nachtclub juist aan het oplossen was.

Volgens hem is niemand de nachtclub uitgezet en waren er moeilijkheden omdat een van zijn teamleden niet werd binnengelaten. Een van zijn technici zou het team gaan verlaten, waarna de coureur al zijn collega's had uitgenodigd. Een van de teamleden zou vervolgens zijn geweigerd.

Volgens de coureur duurde de situatie nog geen vier minuten en is het uiteindelijk toch nog een leuke avond geworden, zonder dat iemand er een minuut van heeft moeten missen.

Nikita Mazepin / Haas F1 / Mexico / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Andy Hone / LAT Images)

Steiner: "Slechts een meningsverschil"

Teambaas Günther Steiner heeft de video nog niet gezien en heeft Mazepin er nog niet over gesproken. Hij is wel op de hoogte gebracht van het voorval maar denkt zelf dat het alleen een meningsverschil was. 

De Haas-coureur was het afgelopen jaar wel vaker onderwerp van gesprek. Afgelopen december lag hij onder vuur nadat op zijn Instagram een video opdook, waarop hij de borsten van een vrouw betast. Haas keurde het gedrag af en had intern een gesprek over het voorval. Steiner zegt wel dat het met de sociale media van nu lastiger is voor coureurs omdat iedereen hun kan filmen. "Ik denk dat Nikita ook wel een reputatie heeft. Misschien is het zelfs gespeeld, maar het wordt hem er niet makkelijker op gemaakt", aldus de teambaas.

Lees ook: Steiner ziet Haas in middenveld strijden in 2022

Lees ook: Bodyguards niet meer welkom op grid na incident Brundle

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen