Mazepin over slechte kwali en incident met Hamilton

1018936739-LAT-20211204-GP2121_153805_ONY9990-841

Nikita Mazepin start ook de Grand Prix van Saoedi-Arabië als laatste. Hij was niet blij met zijn kwalificatierondje omdat hij er maar één kon doen vanwege verkeer op de baan. Ook reageert Mazepin op het incident met Lewis Hamilton tijdens de derde vrije training.

In de derde vrije training ging het bijna mis voor de Rus en de Mercedes-coureur. In een blinde bocht reed Mazepin, die in een snelle ronde zat, bijna in op Hamilton, die een langzame ronde reed. Hamilton kreeg hiervoor een reprimande en het team kreeg een boete.

Mazepin zegt dat Hamilton er eigenlijk vrij weinig aan kon doen. Hij zegt dat de Brit er niet van op de hoogte was dat hij snel onderweg was en dat hij het onmogelijk had kunnen zien door de blinde bocht. "Deze dingen gebeuren. Ik heb zelf ook een aantal keren in dezelfde situatie gezeten dit jaar en dat hoort gewoon bij de sport", zegt de Rus na afloop van de kwalificatie tegen Ziggo Sport.

Nikita Mazepin / Haas / Jeddah / Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Mark Sutton / LAT Images)

Geen goede kwalificatieronde

Ook is Mazepin niet tevreden met zijn kwalificatieronde. Volgens hem kon hij er maar één rijden vanwege drukte op de baan. Hij zegt dat hij in zijn tweede ronde te veel werd ingehaald in de bocht en dus wilde hij geen risico's nemen. De temperatuur van de banden bleef gelukkig goed volgens hem, maar daardoor verloor de auto weer balans. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden dus.

Lees ook: Lewis Hamilton: “Technisch en complex circuit”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Wil race winnen, maar focus ligt op titels”

Lees ook: Max Verstappen over P3: “Teleurstellend”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen