Mazepin rijdt met zwaardere auto dan Schumacher

1018650600-LAT-20210604-GP2106_135805_ONZ0332-904

Nikita Mazepin rijdt het hele seizoen al rond met een zwaardere auto dan zijn teamgenoot Mick Schumacher, dat geeft Günther Steiner toe tijdens de persconferentie voor de teambazen voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk. De teambaas van Haas verklaart dat het komt door het feit dat de Rus een oudere monocoque gebruikt in tegenstelling tot zijn Duitse collega. Een nieuw en lichter chassis komt echter niet op korte termijn.

"Het is een jaar oud en normaliter bouw je een compleet nieuwe auto voor het volgende jaar", vertelt de Italiaanse teambaas tegenover Formula1.com. Zo is bekend dat de Haas VF21 grotendeels de auto is van vorig jaar met de nodige aanpassingen om aan het technisch reglement te voldoen. Steiner geeft daarnaast aan dat een chassis, na een jaar in gebruik te zijn geweest, niet lichter wordt.

"Het verschil is niet heel groot", gaat de teambaas van de Amerikaanse renstal verder. De verschillen zouden echter wel om en nabij de tien kilo zitten. "Het is sowieso minder dan twintig en wellicht minder dan tien kilo zelfs. Uiteraard ga je niet sneller van een zwaardere auto", geeft Steiner toe.

Gunther Steiner / Haas / Bahrein 2021
Foto: Media Haas F1 Team / Sam Bloxham / LAT Images

Op korte termijn hoeft Mazepin niet te rekenen op een nieuw chassis. "Nikita (Mazepin, red.) krijgt een nieuw chassis in Spa-Francorchamps", aldus Steiner, die zijn coureur laat wachten tot de Grand Prix van België, de eerste race na de zomerstop.

Lees ook: Mazepin 30 euro kwijt na weddenschap kwalificatie

Lees ook: Schumacher licht inspectie Haas-auto door Vettel toe

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen