McLaren bevestigt sponsor-deal met Gulf Oil

2ST4334_CP_FINAL

Het McLaren F1 team bevestigt vanochtend een meerjarige sponsor-deal met Gulf Oil. Met de gesloten deal worden Gulf Oil en McLaren opnieuw aan elkaar verbonden als sponsors. Gulf Oil's logo zal vanaf aankomend race-weekend te zien zijn op de auto's van McLaren

De Amerikaanse oliemaatschappij ondersteunde het McLaren Can-Am team in de jaren zeventig en was tevens een partner in de jaren negentig, destijds van het Le Mans team van McLaren.

McLaren CEO Zak Brown geeft aan 'verheugd' te zijn over de nieuwe deal, waarbij twee iconische merken weer worden samengebracht. 'Gulf is onderdeel van McLaren's geschiedenis en het staat bekend om zijn innovatie en technische excellentie. Een gegeven dat perfect aansluit bij McLaren.' Aldus Brown.

Gulf Oil gaat niet alleen het Formule 1 team van McLaren sponsoren, het wordt ook een partner van McLaren Automotive. Dit houdt in dat het de primaire leverancier wordt van de olie voor in de straatauto's die McLaren produceert.

De al in blauw-oranje gespoten McLaren, tevens de iconische kleuren van Gulf, past op zijn plaats ook goed bij de oliemaatschappij. Daarbovenop had het Amerikaanse bedrijf geen beter moment kunnen uitkiezen om zich aan te sluiten bij McLaren, nu het op sportief vlak erg goed gaat, met een derde plaats in het kampioenschap en een reeds behaald podium.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen