McLaren en Alonso met Chevrolet in IndyCar Series

mclaren-2

McLaren en Fernando Alonso doet volgend jaar met een krachtbron van Chevrolet mee aan de Indianapolis 500. Vorig jaar bij het debuut van Alonso in de IndyCar Series gebruikte het Britse autosportteam nog de motoren van Honda, gekoppeld aan de expertise van Andretti Autosport.

De breuk met Honda aan het einde van 2017 in de Formule 1 betekende echter dat McLaren ook voor het IndyCar-project op zoek moest naar een nieuwe motorleverancier. Die heeft het nu dus gevonden in Chevrolet dat met Team Penske de laatste editie van de Indy 500 won.

Bob Fernley

Net als alle andere teams zal ook McLaren gebruik maken van een Dallara-chassis. Overigens snijdt McLaren de banden met Andretti Autosport niet helemaal door. Onder leiding van Bob Fernley blijven de Engelsen ook voor de komende editie gebruik maken van de kennis van Andretti.

Triple Crown

Alonso hoopt met een overwinning op de Brickyard zijn Triple Crown in de autosport te voltooien. Dat zijn overwinningen in de 24 Uur van Le Mans, de Indianapolis 500 en de Grand Prix van Monaco of het wereldkampioenschap Formule 1. De Indy 500 vindt plaats op 26 mei 2019.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen