McLaren gaat geen informatie achterhouden voor Sainz

door Tim Koenders
R3I3944

Zak Brown heeft in de podcast van Sky Sports aangegeven dat het team geen informatie achter gaat houden voor Carlos Sainz. Carlos Sainz vertrekt aan het eind van dit seizoen naar het team van Ferrari en vaak zie je dan dat de coureur in kwestie aan het eind van het seizoen niet meer welkom is bij belangrijke vergaderingen. Bij McLaren is dit dus niet het geval.

McLaren zal dus geen informatie voor de Spanjaard achterhouden. Volgens Zak Brown leidt dit alleen maar tot een minder resultaat in 2020. Als de situatie anders was geweest had McLaren volgens Brown misschien een andere keuze gemaakt maar in de huidige situatie is het achterhouden van informatie niet nodig. “We rijden in 2020 gewoon samen en we willen dit jaar successen behalen.”

“Beide partijen zijn erg professioneel en ik denk dat als je informatie achter gaat houden je samen minder succes zal behalen.” De situatie maakt dit momenteel ook mogelijk. De auto’s van 2020 en 2021 zullen bijna helemaal gelijk aan elkaar zijn. “Als we voor volgend jaar een compleet nieuwe auto hadden moeten bouwen wordt het verhaal al helemaal anders. Maar omdat de auto’s nagenoeg gelijk zullen zijn, zijn wij voor Sainz een open boek.”

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen