McLaren heeft verbeterpunten duidelijk in beeld

door Tim Koenders
wolff

Het team van McLaren wil in 2021 een volgende stap maken, om dit te doen moet de auto ten opzichte van vorig jaar verbeterd worden. De nieuwe motor is daarbij niet genoeg, de Mclaren van vorig jaar had veel last van de wind en was niet optimaal in de langzame bochten.

McLaren won in 2020 de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap maar wil verdere stappen maken. Aankomend seizoen zullen de Renault motoren vervangen worden door Mercedes motoren. Het team hoopt daar een stap mee te kunnen maken maar is ook op zoek naar andere verbetermogelijkheden. James Key heeft aan Motorsport.com laten weten duidelijk in beeld te hebben waar de kansen liggen. Met name in de langzame bochten is er veel te winnen, ook had de auto in 2020 veel last van de wind.

“In sommige weersomstandigheden presteerde de auto niet zoals gehoopt, dat heb je niet zomaar opgelost. Dat is iets waar we echt mee aan de slag moeten.” Key gaf aan dat ieder team wel last heeft van de wind maar in sommige bochten had McLaren er meer last van dan de concurrentie. Het probleem is ook dat de verschillende situaties moeilijk te simuleren zijn. “We hebben het inmiddels naar één oorzaak kunnen herleiden, hier moeten we mee aan de slag.” De andere verbetermogelijkheid zit in de langzame bochten. Key gaf aan dat het in 2020 al is verbeterd ten opzichte van 2019 maar dat er nog steeds stappen gemaakt moeten worden.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden