McLaren: 'Lando is belangrijk in wederopbouw van ons F1-project'

Lando-Norris

McLaren-directeur Zak Brown heeft er het volste vertrouwen in dat Lando Norris het team uit Woking weer naar de Formule 1-top kan brengen. Maandag werd bekend dat de 18-jarige Brit aan het eind van dit seizoen Stoffel Vandoorne gaat vervangen.

"Lando is een belangrijk onderdeel in de wederopbouw van ons Formule 1-project", zegt Brown in een persbericht op de website van McLaren. "Hij heeft door de jaren heen een sterke relatie met het team opgebouwd. We weten dat hij snel is, hij leert makkelijk en heeft een volwassen hoofd op zijn jonge schouders staan."

Norris wordt in 2019 teamgenoot van Carlos Sainz, die al eerder bij McLaren werd aangekondigd. Brown vervolgt: "Met Lando en Carlos hebben we volgend seizoen een indrukwekkend duo op de grid staan, dat ondanks hun jeugdige leeftijd veel ervaring heeft in de Formule 1 en bij McLaren. Hoewel we ons op de korte termijn blijven focussen op dit seizoen zijn we ook enorm gemotiveerd om in 2019 met elkaar aan de slag te gaan."

Norris is regerend Europees Formule 3-kampioen en promoveerde begin dit jaar naar de Formule 2, waar hij tweede staat in het kampioenschap. Begin 2017 werd Norris opgenomen in het talentenprogramma van McLaren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen