McLaren strijdlustig in aanloop naar GP Saoedi-Arabië

2021SaoPauloGrandPrixSaturdayGP2119_140754_09I4574

McLaren heeft de laatste triple header slecht gepresteerd maar het team is nog even strijdlustig als aan het begin van het seizoen. Teambaas Andreas Seidl en coureurs Lando Norris en Daniel Ricciardo zeggen dat het team hard heeft gewerkt in de fabriek om zich voor te bereiden op het nieuwe circuit in Saoedi-Arabië.

"We hebben de tijd tussen Qatar en Saoedi-Arabië gebruikt om de coureurs tijd te geven in de simulator als voorbereiding om vrijdag de baan op te gaan", liet Seidl voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië weten. De teambaas blijft positief, ondanks de tegenslag van de triple header. Hij zegt er alles aan te doen om het best mogelijke resultaat te behalen in de laatste twee races van het seizoen.

Daniel Ricciardo / Lando Norris / McLaren / Brazilië / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Nieuw circuit

Jeddah is een nieuw circuit, waar beide McLaren-coureurs strijden met Ferrari voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Norris is enthousiast om een nieuw circuit te verkennen en denkt dat vooral de kwalificatie een geweldige ervaring wordt in de huidige F1-auto's. Hij hoopt op een goede plek in de kwalificatie wat bevorderlijk is voor de race op zondag.

Teamgenoot Ricciardo kijkt ook uit naar het raceweekend in Jeddah, maar zegt ook dat hij en het team niet weten wat ze kunnen verwachten. Hij liet weten dat hij met de harde voorbereiding voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië klaar is om te vechten op de baan. Beide coureurs meldden bereid te zijn om tot het einde van het seizoen te vechten. "Dit seizoen is een intense en opwindende strijd geweest, maar het is nog niet voorbij en we willen het met een hoogtepunt afsluiten", aldus teambaas Seidl.

Lees ook: Williams-teambaas Capito positief getest op corona

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Olav Mol: “Nieuws van NENT verbaast mij ook”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen