McLaren-teamlid genezen van coronavirus

QDNivTMuy-5p9Juds8lQ0feIukMEIEMx__X4I1271-1400x933-1

Het McLaren-teamlid dat het coronavirus had opgelopen, is hersteld en maakt het goed, zo heeft het team bekend gemaakt. De besmetting op donderdag vormde de directe aanleiding voor McLaren om niet te gaan rijden in Australië.

"Ik ben blij om te melden dat ons teamlid dat besmet was met het virus herstellende is en geen symptomen meer vertoond, en dat onze mensen in quarantaine het goed maken," zei McLaren CEO Zak Brown tegenover The Race. Brown liet ook weten dat hij trots is op de manier waarop het team heeft gehandeld. "De focus, kalmte en het professionalisme was van het hele team uitstekend."

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, had positieve woorden voor de teamleden die in Australië achter zijn gebleven om de collega's die nog in quarantaine verblijven, bij te staan. "Dit is geen gemakkelijke situatie. Dank voor racedirecteur Andrea Stella en zijn mannen, die vrijwillig nog veertien dagen Down Under verblijven om onze collega's in quarantaine te steunen." Seidl sprak ook zijn dank uit voor de andere Formule 1 teams die afgelopen vrijdag aanboden om te helpen bij het afbouwen en inpakken. "Dit is de geest van Formule 1", aldus Seidl. Het afbouwen en inpakken was zonder de hulp een enorme uitdaging geweest, omdat McLaren 14 mensen moest missen.

Terugtrekken was enige optie
Brown onthulde ook dat binnen het team overleg was gevoerd nog voor dat het virus escaleerde tot een pandemie. Hij had het team verzekerd dat hij alles zou doen om het team te beschermen. Samen met Seidl hadden ze daarom afgesproken dat zodra iemand besmet zou raken met het virus er maar één optie was: terugtrekken voor de race in Australië. "Als racer was dit de moeilijkste beslissing die ik had kunnen maken, maar als CEO was het de makkelijkste." liet Brown weten aan onder andere Olav Mol. "Onze focus ligt nu op de dialoog met F1, de FIA en de andere teams over het verwerken van de 2020 kalender, en het managen van het team gedurende de komende maanden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen