McLaren wacht op uitleg Renault voor DNS Sainz

01_199A9108

McLaren wacht op Renault die het probleem moet analyseren, wat ervoor zorgde dat Carlos Sainz niet kon deelnemen aan de Grand Prix van België. 

Op weg naar de grid meldde Sainz dat er een probleem met zijn motor was, waardoor hij zijn auto de pitstraat in moest sturen. McLaren bevestigde dat er een probleem was met de uitlaat, wat betekende dat het weekend van de Spanjaard er op zat.

Teambaas Andreas Seidl kon nog niet vertellen of de motor van Sainz kan worden gebruikt tijdens de Grand Prix van Italië in Monza.

''We moeten wachten op de analyse aan de kant van Renault over wat het specifieke probleem was", vertelt Seidl aan Autosport. ''Uiteindelijk zagen we dat het een intern probleem was aan de kant van de aandrijfunit, dat als gevolg daarvan de achterkant van de auto en de uitlaat beschadigde. Dat is natuurlijk teleurstellend voor Carlos en voor ons, omdat we niet eens aan de race konden beginnen. Maar het is wat het is en we moeten wachten op de analyse, ook of er een kans is om deze krachtbron te repareren of dat we een nieuwe moeten gebruiken.''

Seidl baalde na afloop van de race dat het niet met twee auto's goede punten kon scoren, omdat de naaste concurrentie geen goed weekend kende.

''Het was een gemiste kans, want we hadden twee auto's in goede posities kunnen hebben om heel belangrijke punten te scoren, wat teleurstellend is", vertelt Seidl. ''Het tempo van de auto was behoorlijk bemoedigend en we konden punten wegpakken van de Racing Points en van de Ferrari's. We zijn terug op de derde plaats in het constructeurskampioenschap, wat goed is. Vooruitkijkend denk ik dat het goed is om te zien dat we een auto hebben waarmee we kunnen vechten, met al deze teams om ons heen.''

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden