'McLaren wijst bod Toro Rosso op Norris af'

DFq4QFiXkAERVbx

Toro Rosso heeft volgens Britse media een poging gedaan om Lando Norris los te weken bij McLaren. De renstal uit Faenza zou Norris naar verluidt ten koste van Brendon Hartley voor de rest van het seizoen willen inlijven, maar McLaren weigert mee te werken aan een deal.

"We zijn gevleid dat Toro Rosso geïnteresseerd is in een van onze coureurs", aldus een woordvoerder van McLaren tegen persbureau AP. "Het geeft aan dat zij onze talenten net zo hoog hebben zitten als wij."

De 18-jarige Norris, regerend Formule 3-kampioen, draait een sterk debuutseizoen in de Formule 2. De Brit scoorde in acht races 98 punten en staat daarmee ruim aan de leiding van het kampioenschap. Begin 2017 werd Norris door McLaren opgenomen in het talentenprogramma.

Het sterke seizoen van Norris staat in schril contrast met het jaar van Hartley. De 28-jarige Nieuw-Zeelander, die vorig jaar ten koste van Daniil Kvyat debuteerde in de Formule 1, kon nog niet imponeren in de koningsklasse. In tien races wist Hartley slechts één punt te scoren, waar zijn teamgenoot Pierre Gasly al achttien punten veroverde.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden