McLaren: windgevoeligheid van F1-auto is balen

2020RussianGrandPrixFriday_GP2010_132928MS2_4368

Andreas Seidl, de teambaas van McLaren, en Carlos Sainz hebben aangegeven dat zij balen van de windgevoeligheid van de Formule 1 auto.

Carlos Sainz vertelde recent dat McLaren problemen had met de auto in Mugello en Sotsji. De problemen ontstonden voornamelijk doordat de auto van McLaren erg gevoelig is voor wind. "We hadden veel wind in de rug in sector één en ineens stond onze auto niet meer in de sweet spot", vertelde Sainz aan autosport. "Ik hou er niet van om in het openbaar te spreken over de problemen die we met onze auto hebben, maar we weten wel dat we (problemen red.) hebben met windgevoeligheid. We hebben het gevoel dat het ons behoorlijk heeft geraakt in Mugello, maar ik wil er niet de schuld aan geven."

Andreas Seidl gaf aan dat het team bezig is om de windgevoeligheid aan te pakken. "Ik denk dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt met de auto van dit jaar, maar het is duidelijk nog steeds iets dat vrij hoog op de lijst staat van James (Key red.) om verder te worden verbeterd. Zoals we hebben gezien (in Rusland red.) kan de wind onze auto snel veranderen van een zeer competitieve auto in een auto die minder competitief is, dat is balen", vertelde Seidl. "Het is gemakkelijk om het probleem te zien, maar het is duidelijk een heel complex onderwerp om op te lossen, maar nogmaals, het staat vrij hoog op de lijst van de onderwerpen die door James (Key red.) veranderd moeten worden. Daar werken we aan", besluit de McLaren teambaas.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden