Mercedes blikt vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk

door Tim Koenders
DyOrv6BWoAAWpfk

Op het YouTube kanaal van Mercedes is vanochtend een filmpje online gekomen waarin James Allison, technical director, vooruitblikt op de Grand Prix van Oostenrijk. Hij vertelt onder andere over de ontwikkelingen van Mercedes en de manier waarop Mercedes nu aan het werk is.

Allereerst geeft Allison aan dat hij weer blij is om aan het werk te zijn. Volgens hem is het voor Mercedes nu belangrijk dat ze zo snel mogelijk het werk weer oppakken. Nu is het doel om alles weer op gang te krijgen voordat het team naar Oostenrijk vertrekt. Mercedes had al meerdere verbeteringen aan de auto in de planning staan maar doordat de fabriek dicht moest hebben ze deze nog niet op de auto kunnen zetten. Ook weten ze nog niet in hoeverre die updates gaan werken. Daarom is het volgens Allison zaken om de updates die voor de afgelopen periode bedoeld waren zo snel mogelijk uit te werken en op de auto te zetten. Mercedes hoopt dat de meeste updates al voor Oostenrijk op de auto zitten.

James Allison geeft ook aan dat het wennen is aan de nieuwe manier van werken. Iedereen draagt een mondkapje en je moet afstand houden. Om voorbereid te zijn op de situaties op het circuit heeft Mercedes getest op Silverstone. Mochten er dingen in de praktijk anders gaan dan gedacht kun je dat beter op een testdag ervaren dan bij de eerste Grand Prix volgens Allison.

Het volledige filmpje is hieronder te zien.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen