Mercedes-coureurs leggen 'lastige vrijdag' uit

M236839-2020-British-Grand-PrixFriday-LAT-Images

De eerste twee vrije trainingen in Groot-Brittannië zitten erop en de Mercedessen hebben niet laten zien wat veel mensen bij aanvang verwachtten. Er werd zelfs gevreesd voor een oppermachtig Mercedes dit weekend op een van de banen die hun auto het beste ligt. De snelheid van de Mercedessen viel alleen relatief gezien een beetje tegen. Beide coureurs schijnen nu hun licht op de vrijdag.

Valtteri Bottas is over het algemeen nog positief over de vrijdag en ziet geen probleem. 'Meestal weten we een goede stap te maken op zaterdag dus ik ben eigenlijk niet zo bang. Er waren alleen wat problemen met de balans en Racing Point en Red Bull zien er gewoon sterk uit.'

Teamgenoot Lewis Hamilton klinkt echter wat bezorgder. Hij noemde de dag van vandaag 'vrij lastig'. Vooral de manier waarop de wind waaide maakte het 'tricky' volgens Hamilton, ook al is dat ook het mooie aan Silverstone volgens hem. Hamilton was bovendien ook onder de indruk van Racing Point en Red Bull en noemde het zelfs mooi om wat competitie te hebben.

Die uitspraak geeft al aan dat Mercedes zoals Bottas al aankaartte zich geen zorgen maakt over de zondag. Daarbovenop was het vandaag in tegenstelling tot de rest van het weekend erg warm, een factor waar Mercedes vaak meer moeite mee heeft dan andere teams.

De snelheid was dan niet verbijsterend, met een 2e en 6e eindklassering in VT1, en een 3e en 5e plek tijdens VT2 maar uiteindelijk volgens beide coureurs niet schokkend. Het lijkt er dus op dat deze vrijdag zeker niet een goed resultaat voor Mercedes tijdens de Britse Grand Prix in de weg staat, ook al is er nog wat werk te verzetten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen