Mercedes engineer Shovlin: "Inhalen op Istanbul Park lastig"

M282110

Mercedes geeft toe dat het inhalen op Istanbul Park lastiger is dan ze zou willen. Het team is echter wel positief over het weekend tot nu toe, maar Lewis Hamilton, die tien plaatsen gridstraf zal moeten incasseren, zal een lastige taak hebben met het inhalen vanuit het middenveld. 

Hamilton heeft tien plaatsen gridstraf gekregen omdat Mercedes hem een nieuw motoronderdeel heeft gegeven voor het raceweekend in Turkije. De zevenvoudig wereldkampioen zal dus hoe dan ook een inhaalrace rijden op zondag. Het team van Mercedes heeft daar al rekening mee gehouden bij de voorbereiding. Ze verwacht dat het nog een flinke uitdaging kan worden voor Hamilton, die de schade beperkt zal willen houden voor het kampioenschap.

Lees ook: Lewis Hamilton tevreden met pole: “Geweldig circuit”

Mercedes-formule-1-700x467
(C) Mercedes AMG Petronas F1

"Je krijgt niet altijd wat je wilt"

"Inhalen is best moeilijk hier", zo zegt trackside engineering director Andrew Shovlin na de trainingen volgens Formule1.nl. "Het is vaak een beetje lastiger in de vrije trainingen omdat je geen lange stints rijdt op de banden. Je krijgt niet echt de verschillen in bandendegradatie die zich opbouwen. Dus wat dat betreft zijn de indicaties waarschijnlijk dat het een beetje lastiger is dan we zouden willen. Maar je krijgt niet altijd wat je wilt.”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Turkije VT3 en kwalificatie

Lees ook: Valtteri Bottas: “Ga me focussen op mijn eigen race”

Lees ook: Pirelli vreest: “Te agressieve bandenkeuze gemaakt”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden