Mercedes: “Erg tevreden met eerste dag”

Valtteri-Bottas-Mercedes

Het team van Mercedes kende een positieve vrijdag in Qatar. Valtteri Bottas wist tijdens de tweede vrije training de snelste tijd te rijden en dat zorgt voor optimisme in het Mercedes-kamp.

De Formule 1 rijdt voor het eerst in de historie in Qatar. Voor de teams en coureurs een nieuwe uitdaging om goed van start te gaan voor het raceweekend in Losail. Bottas ging voortvarend van start, want hij wist de snelste tijd te noteren tijdens de tweede training. Die training is het meest representatief omdat ook in die omstandigheden de kwalificatie en race worden verreden. Teamgenoot Lewis Hamilton noteerde de vierde tijd.

"Het is een nieuw circuit voor ons en dan wordt er veel simulatiewerk gedaan”, vertelt Andrew Shovlin aan SkySportsF1. “Daarna gaan we met de auto de baan op en is de vraag of de simulatie overeenkomt met wat we op het circuit zien. De auto werkt gelukkig goed en doet wat we ervan hadden verwacht. Valtteri heeft een hele sterke dag gehad. Dus over het algemeen zijn we er best tevreden mee."

Hamilton kon nog niet dezelfde snelheid laten zien als Bottas. Bij Mercedes zijn ze ervan overtuigd dat ze dit ook bij de Brit voor elkaar gaan krijgen. “Als de auto goed werkt zullen we ervoor zorgen dat de auto goed werkt bij Lewis”, gaat Shovlin verder. "Dus vanuit dat oogpunt was het een bemoedigende vrijdag voor ons."

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1
Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

“Nog nooit zo relaxed gezien"

Sinds de bekendmaking dat Bottas volgend jaar gaat rijden voor Alfa Romeo lijkt er wat van zijn schouders te zijn afgevallen. Shovlin heeft hem ook nog nooit zo relaxed gezien tijdens zijn periode bij Mercedes.

“Valtteri is altijd snel geweest. Ik denk dat nu hij weet hoe zijn toekomst eruit zal gaan zien en dat hij een meerjarig contract heeft. Dat is heel belangrijk voor hem geweest. Hij rijdt goed omdat hij van rijden houdt en de auto werkt. Ik heb hem nog nooit zo relaxed gezien als nu."

Lees ook: Valtteri Bottas snelste in VT2 Grand Prix van Qatar

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Qatar VT1 en VT2

Lees ook: Verzoek van Mercedes afgewezen, geen straf Verstappen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen