Mercedes gaat akkoord om DAS-systeem te verbieden vanaf 2021

door Hidde Wissels
M152647

De FIA is via hun officiële website met een aantal regelveranderingen naar buiten gekomen. Zoals eerder al duidelijk was wordt het nieuwe technische reglement met een jaar opgeschoven en mag er vanaf februari 2021 pas gewerkt worden aan het nieuwe concept door de teams in de windtunnel. Ook is duidelijk geworden dat het 'DAS-systeem' vanaf 2021 verboden is. 

Vanwege het coronavirus staat het Formule 1-seizoen op zijn kop. De eerste acht Grands Prix zijn niet doorgegaan en wanneer er wel geracet kan worden is nog niet duidelijk. Hierdoor heeft de FIA besloten een aantal aanpassingen te maken in het reglement. Naast dat het nieuwe technisch reglement vanaf 2022 geldt, zijn de fabrieken verplicht drie weken gesloten te blijven. De kans is groot dat dit ook nog verlengd gaat worden. Niet alleen om kosten te besparen, maar ook om gelijke kansen te creëeren omdat er in sommige landen nog niet gewerkt mag worden vanwege het coronavirus.

Het 'DAS-systeem' is vanaf 2021 ook verboden. Opvallend is dat alle teams, dus ook Mercedes, hier unaniem akkoord mee zijn gegaan.

Daarnaast is het voor de FIA en de Formule 1 flexibeler geworden om zelf de kalender aan te passen. Voorheen moesten alle teams daar ook nog akkoord voor geven, nu kunnen de verantwoordelijken de vernieuwde kalender makkelijker indelen. Ook kan het format van het raceweekend worden aangepast, als er bijvoorbeeld wordt besloten dat een training op de vrijdag niet door gaat. 60 procent van de teams moet het dan hiermee eens zijn.

 

 

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden