Mercedes gaat stuiterende auto's onderzoeken

door Patrick Wuite
russell monaco

Een déjà vu voor Mercedes in België. Het stuiteren op de rechte stukken waar het team meer dan een jaar last van had, was terug op het circuit in de Ardennen. Hoe dat komt, gaat het team onderzoeken, al vermoedt Toto Wolff dat het wellicht aan de update ligt, die Mercedes had meegenomen naar Spa.

Mercedes had een behoorlijk updatepakket meegenomen naar Spa-Francorchamps, met nieuwe sidepods en een aangepaste vloer. Door het slechte weer in de Ardennen had Mercedes niet echt de mogelijkheid om de nieuwe onderdelen uitgebreid te testen op het circuit en daar had het Duitse team veel last van. De coureurs hadden last van een bekend fenomeen: stuiteren op de rechte stukken. 

"Daar hadden we last van op vrijwel elk recht stuk + Blanchimont, waar Lewis (Hamilton, red.) gewoon moest liften", tekent Toto Wolff na de race op aan RaceFans. "Dat is normaal gesproken een bocht waar je makkelijk volgas doorheen moet kunnen. Het was een vicieuze cirkel waar we in zaten: Als je stuitert op de rechte stukken, raken de banden oververhit bij het aanremmen. En daar hadden we veel last van en dat heeft ons behoorlijk in de weg gezeten dit weekend", aldus de Oostenrijkse teambaas van Mercedes. 

Toto Wolff Belgie Spa

Lees ook: Victor Muller en Niki Terpstra te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Ferrari hoopte op rode vlag om schade Sainz te repareren

Lees ook: Lando Norris verrast met P7 na 'verschrikkelijke' dag

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden