'Mercedes gaf doorslag in afgelasten Grand Prix Australië'

M154046-1

Het nemen van de beslissing om de Australische Grand Prix te laten vervallen, was niet makkelijk. Autosport.com meldt vandaag dat het uiteindelijk de stem van Mercedes was die ervoor zorgde dat de race niet doorging.

In eerste instantie zouden het namelijk alleen de teams van Ferrari, Renault, Alpha Romeo en McLaren zijn geweest die niet wilden racen. De teams van Red Bull, Alpha Tauri, Mercedes en Racing Point hadden gezegd wel te willen racen. Williams en Haas gaven bij het overleg met alle teams aan, beide opties te steunen.

Het leverde dus een gelijke stand op en dat betekende dat F1-baas Ross Brawn de doorslaggevende stem zou hebben. Hij zou hebben gezegd dat ze het programma van de vrijdag door zouden laten gaan en daarna opnieuw de situatie zouden bespreken.

Alle teams verlieten die meeting met het idee dat de race gewoon door zou gaan. Volgens Autosport.com kreeg Mercedes-teambaas Toto Wolff vervolgens een telefoontje van zijn baas, Ola Kallenius. Dat belletje zou zijn gegaan over de impact die het door laten gaan van het raceweekend zou hebben op het team van Mercedes.

Doorslaggevend

Kallenius zou niet gezegd hebben tegen Wolff dat Mercedes niet deel mocht nemen aan de race, maar hij zou wel zijn zorgen betreffende onder andere de snel veranderende situatie in Europa geuit hebben.

Het was vervolgens Wolff die besloot dat Mercedes niet meer mee zou doen aan de Australische Grand Prix. Zo was toch een meerderheid van de teams tegen deelname wat zou betekenen dat er maar tien auto's beschikbaar zouden zijn voor de race, dus kon de race niet doorgaan.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen