Mercedes in Japan met kleine upgrades

1920x1080-Valtteri-Bottas-Mercedes-GP-Rusland-2019

De goede vorm van Ferrari heeft Mercedes doen besluiten een klein pakket aan upgrades mee te nemen naar Japan. Dat heeft teambaas Toto Wolff bevestigd in aanloop naar de Grand Prix, die komend weekend op het programma staat.

"We hopen dat de paar kleine upgrades ons helpen een stap in de goede richting te zetten. Wij zijn ons bewust dat we absoluut alles uit de auto en de banden moeten halen als we om de overwinning willen strijden", zegt Wolff.

Ferrari sterk na zomerstop

Mercedes won onlangs in Sochi de Grand Prix van Rusland, maar daarvoor streek Ferrari drie keer met de hoogste eer. "Na drie races zonder overwinning gaf de dubbelzege in Sochi een fantastisch gevoel. Maar de overwinning verandert niets aan het feit dat Ferrari een sterkere start van de tweede seizoenshelft heeft gehad dan wij."

In de stand om de constructeurstitel gaat Mercedes nog steeds ruim aan de leiding. Het verschil met Ferrari, met nog vijf races te gaan, bedraagt 162 punten. Bij een goed resultaat in Japan kan Mercedes de zesde constructeurstitel op rij binnenhalen. Dan moet de renstal er wel voor zorgen dat de voorsprong op Ferrari met 14 punten is vergroot.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen