Mercedes kijkt terug op de Grand Prix van Oostenrijk

door Tim Koenders
mercedes-pit-gp-oostenrijk

In een filmpje op het YouTube kanaal van Mercedes kijkt het team terug op het eerste Formule 1 weekend. James Vowles beantwoordt meerdere vragen over verschillende onderwerpen. De problemen die Mercedes had dit weekend komen aan bod en ook de strategie wordt besproken.

Allereerst geeft Mercedes uitleg over de problemen die ze hadden met de versnellingsbak. De problemen bleken er al te zijn in de eerste vrije training. Het team wist dus dat er iets niet goed was voor de race. Het enige wat het team niet wist was hoe groot de problemen zouden worden. Mercedes geeft aan dat het een elektrisch probleem had in de versnellingsbak. Door de agressieve kerbstones op het circuit kwamen er veel trillingen in de auto die de problemen veroorzaakte. Het team is nu druk bezig met het oplossen van de problemen. Momenteel is die oplossing nog niet gevonden maar het team werkt erg hard om ervoor te zorgen dat de problemen aankomend weekend verholpen zijn.

Veel mensen waren van mening dat Bottas en Hamilton naar binnen hadden moeten gaan voor nieuwe banden tijdens de safety car. Maar dat was ook het plan van Mercedes, het team kijkt altijd naar voren en bedenkt zich wat er moet gebeuren als er een safety car naar buiten komt. De banden van Bottas en Hamilton lagen klaar maar toen de safety car naar buiten kwam reden beide mannen al in de laatste bochten van het circuit. Het team had ongeveer 1 seconde om te bepalen of ze naar binnen zouden gaan. Er was ook geen overleg met de coureurs mogelijk. Misschien voelden zij zich wel goed op de harde band. Ook was er een grote kans dat Hamilton achter zowel Albon als Perez zou komen en dat risico wilde het team niet nemen.

Daarnaast waren er geruchten dat de nieuwe zwarte livery van Mercedes nog wel eens voor problemen zou kunnen zorgen. Volgens James Vowles is dat zeker niet het geval. De data heeft aangegeven dat er geen verschil zit tussen de zilveren en zwarte livery.

Mercedes is blij dat het seizoen weer begonnen is en kijkt uit naar aankomend weekend. Mercedes veracht nog een aantal buien dit weekend maar wanneer die precies zullen vallen is afwachten. Volgende week zal het team weer terugkijken op de verreden Grand Prix.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden