Mercedes legt 13-jarig Chinees racetalent vast

M268816

Het Mercedes Formule 1-team heeft racetalent Yuanpu Cui aan haar juniorprogramma toegevoegd. De jonge Chinees is pas dertien jaar, maar wordt nu al gezien als een groot talent. 

Cui begon op zesjarige leeftijd met karten. Hij begon in kleine lokale wedstrijden, maar in 2016 werd het serieuzer. Hij eindigde toen al tweede in de Chinese Rotax-serie. Sinds 2018 rijdt hij ook buiten China. Vooral in Italië maakte hij furore. Hij behaalde in 2018 en 2019 tijdens verschillende nationale evenementen podiumplekken. Ook pakte hij in 2020 een podiumplek tijdens een internationale wedstrijd in Florida.

Yuanpu Cui
Foto: Mercedes AMG F1

"Hij is het beste karttalent uit China"

Bij Mercedes zijn ze erg positief over de komst van Cui. "We zijn trots dat we jonge coureurs uit verschillende landen en met verschillende achtergronden kunnen helpen met hun weg naar de autosport", zegt de adviseur van het juniorprogramma Gwen Lagrue. "Hij is het beste karttalent uit China en er is nog geen Chinese Formule 1-coureur geweest. We kijken er naar uit om Yuanpu verder te helpen in de autosport en om te zien hoe Yuanpu zich ontwikkelt", sluit Lagrue af.

In het juniorprogramma van Mercedes zitten ook karttalenten Kimi Antonelli (14) en Alex Powel (13). Verder zitten Formule Regional-coureur Paul Aron en Formule 3-coureur Frederik Vesti in het jeugdprogramma. Zij hopen allemaal de Formule 1 te halen en in de voetsporen te treden van Ocon en Russell die beide ook in het juniorprogramma van Mercedes zaten.

Lees ook: F1 aan Tafel blikt vooruit op Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Bleekemolen: “Verwacht dat het close zal zijn in Bakoe”

Lees ook: Tom Coronel tevreden na TCR Euro Series in Paul Ricard

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden