Mercedes-formule-1

Mercedes komt niet naar een fotomoment van de FIA. Door niet te verschijnen bij dit moment geven ze een fel statement af aan de internationale autosportfederatie. Het team uit Brackley is nog altijd niet tevreden over hoe de wedstrijdleiding tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi heeft gehandeld. Daardoor zag Lewis Hamilton de wereldtitel aan zich voorbij gaan.

Donderdagavond zal het FIA-prijzengala plaatsvinden, waar Verstappen zijn eerste wereldbeker in ontvangst zal nemen na het winnen van het wereldkampioenschap in Abu Dhabi. Voorafgaand aan dat moment staat een traditionele foto op het programma waarbij de FIA onder meer alle auto's van verschillende sportklasses op de foto zet. Volgens De Telegraaf weigert Mercedes om de bolides aan te leveren voor dit fotomoment, zowel die van de Formule 1, als de winnende auto van Nyck de Vries in de Formule E.

Toto Wolff / Mercedes AMG F1 / Mexico / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Sebastian Kawka)

Signaal van afkeuring

Het betekent dat de Mercedes van Hamilton en Valtteri Bottas niet op de foto van 2021 terug te zien zal zijn. Daarmee lijkt het team van Toto Wolff opnieuw een signaal van afkeuring af te geven aan de FIA dat het de situatie van zondag in Abu Dhabi niet waardeert.

De krant meldt dat het ook mogelijk is dat Mercedes helemaal niet verschijnt op het gala. Het Duitse team won afgelopen weekend nog wel het constructeurskampioenschap, het lijkt erop dat Wolff daar niet voldoende tevreden mee is.

Lees ook: Rob van Someren: “Mercedes heeft zich gewoon misdragen”

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: “Strategie Red Bull doorslaggevend in overwinning Max”

Lees ook: Overwinning Max Verstappen in 10 foto’s

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden