M262934-1

Het team van Mercedes kijkt met een goed gevoel terug op de vrije trainingen tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. In Bahrein waren zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas niet tevreden over de balans van de W12, drie weken later in Imola lijken ze een stuk tevredener met de prestaties van de auto.

Waar Bottas op donderdag tijdens de persconferentie zijn twijfels nog uitte, was de Fin na de trainingen in Imola een stuk optimistischer. "De auto voelde een stuk beter aan dan op de eerste dag in Bahrein. Zoals ik gisteren aangaf is het een ander type circuit met een ander grip-niveau. We zijn het weekend op een positieve manier begonnen. Ik ben een stuk tevredener met de balans van de auto", liet Bottas aan het einde van de dag weten.

"Hoewel de auto beter aanvoelt, hebben we nog wel dezelfde problemen als in Bahrein, maar misschien een beetje minder. We hebben niet alles van Red Bull gezien vandaag, maar ze zijn sowieso erg snel. We zullen het zien in Q3 morgen," vervolgde Bottas.

M262799-700x467
Foto: Mercedes AMG (LAT Images)

Teamgenoot Hamilton was het met Bottas eens. "We hebben niet het beste gezien van Red Bull. Het leek erop alsof ze chaotische sessies kenden met veel verkeer. Het is interessant om te zien hoe snel ze morgen zijn." Volgens de Brit zal het positioneren op de baan erg belangrijk zijn. "Het is moeilijk om elkaar te volgen op de baan. Daarom is het belangrijk op de set-up goed voor elkaar te hebben en morgen het maximale te bereiken."

Aerodynamische updates

Trackside engineering director Andrew Shovlin liet weten dat het team een aantal aerodynamische updates heeft meegenomen naar Imola en is tevreden met de eerste resultaten. "De updates werkten goed. De auto had ook vanaf de start ook een redelijke balans, waardoor het makkelijker was ons programma af te werken."

Shovlin liet weten dat het op temperatuur krijgen van de banden in Imola lastig bleek. "De buitentemperatuur en de de asfalttemperatuur zijn koud, maar gelukkig hebben we geen last van slechte grip aan de achterkant, zoals in Bahrein wel het geval was."

"We hebben nog steeds niet de grip in de zachtere compound kunnen vinden in eerste ronde, dus daar zullen we vannacht aan gaan werken. We weten ook niet waar we staan qua snelheid, want we hebben Verstappen niet in actie gezien in een vliegende ronde."

Lees ook: Gasly: "Een van de beste vrijdagen als team"
Lees ook: Top en Flop: Grand Prix van Emilia-Romagna VT1 en VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen