Mercedes sluit de komst van Vettel niet uit

door Tim Koenders
M24005-2016-Chinese-Grand-Prix

Toto Wolff sluit de komst van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel niet uit. Mercedes heeft nog geen coureurs voor 2021 en houdt momenteel alle opties open. Dus ook de optie om Vettel een stoeltje te geven. De Duitser heeft namelijk al eerder zijn vertrek bij Ferrari aangekondigd en is nu op zoek naar een stoeltje voor 2021.

Toto Wolff heeft laten weten alle opties open te houden voor het seizoen van 2021, maar de prioriteit ligt bij de huidige coureurs. “Hamilton en Bottas zijn een fantastisch duo en die willen we graag behouden, daarnaast hebben we ook nog George Russell.” De teambaas van Mercedes vindt het niet kunnen om Vettel nu al uit te sluiten. “Je kunt tegenover een viervoudig wereldkampioen niet gelijk nee zeggen, je moet er over nadenken.”

Wolff geeft ook aan nog niet bezig te zijn geweest met het contract van Lewis Hamilton. Ze hebben elkaar al een tijdje niet meer gezien door het coronavirus. Wolff verwacht in Oostenrijk met Lewis om de tafel te gaan om te kijken hoe het contract eruit moet komen te zien. De teambaas rekent erop dat Lewis gaat verlengen bij het team van Mercedes. Beide partijen hebben namelijk aangegeven graag met elkaar verder te willen.

“Bottas is erg belangrijk geweest voor het winnen van het constructeurs kampioenschap. Ook heeft hij een zeer goede relatie met Lewis. Daarom hebben onze huidige coureurs nog steeds de prioriteit. Maar we willen gewoon rustig kijken wat de opties zijn.” Wolff vindt het belangrijk dat je in deze situatie rustig moet blijven en vooral niemand uit moet sluiten, en zeker geen viervoudig wereldkampioen. “Er kan van alles gebeuren in de Formule 1, kijk maar naar het besluit van Rosberg.”

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden