Mercedes twijfelt aan performance 2020-bolide met warm weer

M236025

Hoewel het team van Mercedes er momenteel goed voorstaat, is het volgens technisch directeur James Allison nog te vroeg om te zeggen dat het team het hele seizoen zal blijven domineren. Bij Mercedes bestaan er namelijk nog steeds zorgen over hoe de bolides zich houden bij een race met echt warm weer.

"Tot nu toe hebben we twee vrij koele banen (de Grand Prix van Oostenrijk twee keer en de Grand Prix van Hongarije red.) gehad", zo stelt Allison in gesprek met Autosport.com. "De eerste race van het seizoen was het nog enigszins warm. Dat is ook de race waarin we het minst overtuigend waren."

Bottas-gp-hongarije-700x467
(C) Mercedes AMG Petronas F1

Mercedes wil er volgens hem graag achter komen hoe goed de auto presteert als het extreem warm is. "We zouden graag willen weten of we met extreem warm weer dezelfde bandenmanagement en snelheid kunnen laten zien", legt Allison uit. "Ik denk dat iemand die tijdens het eerste raceweekend bij ons in de garage was geweest een team had gezien dat zich enorm veel zorgen om de auto maakte. We maakten ons zorgen of we de race wel zouden finishen."

Tekortkomingen

Volgens Allison is Mercedes zich maar al te bewust van de tekortkomingen van haar bolide. Zelfs al is hun product best sterk "Ik denk dat iedereen een andere visie heeft als het gaat om hoe lang je gaat doorontwikkelen. Er komen namelijk een aantal redelijk grote regelwijzigingen aan zowel technisch als financieel", vertelt Allison. "Wat je dit jaar doet, zal de toon voor volgend jaar zetten. De beslissingen die we intern nemen, zullen ons lot tijdens de tweede helft van dit kampioenschap beïnvloeden."

Lees ook: Horner wil meer duidelijkheid over het namaken van onderdelen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden