Mercedes vertrekt waarschijnlijk uit Formule E

1-EPS705_133311_FER4314

Het team van Mercedes-Benz EQ lijkt te gaan vertrekken uit het Formule E-kampioenschap. Volgend jaar stapt de Formule E over naar een nieuw type bolide, de Gen3. Mercedes heeft zich nog niet officieel ingeschreven bij het nieuwe seizoen.

Momenteel strijdt Mercedes-Benz EQ met coureurs Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne, voor het Formule E-kampioenschap. Het team van Mercedes had eerder al aangekondigd later te beginnen met de bouw van de nieuwe auto. Nu meldt Autosport echter dat Mercedes hoogstwaarschijnlijk in de komende dagen aan gaat kondigen dat het team stopt met de elektrische raceklasse.

Overname door Toto Wolff?

Toto Wolff, baas van Mercedes Motorsport, heeft aangegeven dat er een beslissing is gemaakt. Hij vertelt dat als Mercedes stopt er moet worden gekeken naar andere mogelijkheden. "We zijn niet alleen in de sport omdat we gasten zijn die houden van competitie en rondjes rijden. De racerij is grotendeels marketing en een groot communicatie platform", aldus Wolff die vertelt dat alles wat Mercedes doet onder constante evaluatie is om een platform te creëren voor Mercedes-Benz.

Toto Wolff / Nyck de Vries / Mercedes / 2021 / Hongarije
Foto: Mercedes AMG F1 - Jiri Krenek

Er is een mogelijkheid dat Toto Wolff het team overneemt op zijn eigen naam. Het team heeft een aantal goede mensen aangenomen en Wolff wil die mensen graag aanhouden. "We hebben een volledig functioneel team waar we trots op kunnen zijn. Ook hebben we een bepaalde verantwoordelijkheid tegenover het team en het Formule E-kampioenschap", vertelt Wolff.

Lees ook: Lucas di Grassi wint eerste spannende E-Prix in Berlijn

Lees ook: Binotto: “Hamilton favoriet, maar ik hoop Verstappen”

Lees ook: BREAKING: Kabinet keurt Grand Prix van Nederland goed

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden