Mercedes verwacht een moeilijk weekend in Spanje

door Tim Koenders
HoPinTung

In een filmpje op het YouTube kanaal van Mercedes blikt het team terug op de 70th Anniversary Grand Prix. Mercedes had veel last van de achterbanden afgelopen weekend. Een week eerder had het team juist problemen met de voorbanden. Mercedes hoopt het probleem op te kunnen lossen voor aanvang van de Grand Prix van Spanje maar het zal ongetwijfeld een zware Grand Prix voor ze worden.

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittanië hadden de beide Mercedes coureurs een lekke voorband. Een week later tijdens de 70th Anniversary Grand Prix had het Duitse team juist last van de achterbanden. Naar een aantal ronden waren er al blaren te zien op de achterbanden. Mede hierdoor kon Verstappen de druk erop zetten. In een video blikt Mercedes terug op afgelopen weekend en ze geven aan nu druk bezig te zijn met het zoeken naar een oplossing voor de problemen die ze hebben.

“We zouden dom zijn als we denken dat we de problemen ineens niet meer hebben. We moeten zoeken naar oplossingen.” Mercedes wil graag weten waarom ze zoveel slechter waren dan de rest. Als het team het probleem in kaart kan brengen hebben ze er vertrouwen in dat er dit weekend al een oplossing is. “In Spanje zal het ongetwijfeld zwaar worden, ook in Spa is er een kans op blaren. Onze echte focus ligt nu op: Hoe krijgen we de banden koeler? En hoe kunnen we deze problemen voorkomen? Hopelijk zullen we de problemen niet meer tegenkomen maar ik denk dat Spanje een goede test voor ons zal zijn.”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden