Mercedes vreesde voor druk van Verstappen

M243600

Max Verstappen kwam op zondag niet verder dan de tweede bocht. Achteraf zal dat voor de meeste fans extra zuur zijn, aangezien Mercedes aangeeft dat het bang was voor een snelle Verstappen.

Kimi Raikkonen gaf Verstappen een beuk van achteren in de tweede bocht. Ook zonder deze aanrijding was Verstappen, die met de start al ver terugviel door motorproblemen, waarschijnlijk uitgevallen. Tijdens de oefenstarts voor de race voelde Verstappen al dat er iets niet goed zat, en op TV was te zien dat de Red Bull monteurs vlak voor de start nog druk bezig waren met de RB16. Verstappen was zeer ontevreden met het tweede motorprobleem op rij en zei na de race bij de microfoon van Jack Plooij: 'Ik ben er wel even klaar mee.'

Mercedes geeft aan dat het een gevecht had verwacht met Verstappen. 'Normaal gesproken is Verstappen in de race drie tienden sneller dan tijdens de kwalificatie. Dat was precies het gat dus hij had op ons level gezeten.' Uiteindelijk hoefde Mercedes dus niet te vrezen voor een ander team dat het hen lastig zou maken. Het enige wat het in Brackley gestationeerde team moest doen was scherp en heel blijven. Dat lukte en ondanks de vele herstarts zou het dus een vrij onbezorgde race worden voor de voormalige zilverpijlen.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden