'Met Ricciardo zetten we goede stappen richting topteams'

99ba-d395-064f-42c5b8c0cdcc_88e97ee0514f08223fc9ac54c315c36223e53ae4

'Er is een gat om te vullen, maar we hebben de juiste persoon om het gat mee te vullen', liet James Key, technisch directeur bij McLaren, weten aan Formula1.com. Het is Daniel Ricciardo die het stoeltje van Sainz overneemt. Key kijkt er naar uit om met hem samen te gaan werken: 'hij neemt veel ervaring mee naar het team, ik schat hem hoog in'.

Het seizoen van 2020 was een succesvol seizoen voor het team onder leiding van Zak Brown. Met de podiumplekken van Norris en Sainz nog vers in het geheugen begint McLaren aan een nieuw seizoen met een nieuwe door Mercedes geleverde motor en een nieuwe goedlachse coureur. Twee dingen waarmee het team hoopt de aansluiting naar de top te kunnen maken, of in ieder geval de derde plek in het teamklassement van afgelopen seizoen te verstevigen. McLaren boekte een grote vooruitgang dit seizoen, maar volgt nog steeds op gepaste afstand van Mercedes en Red Bull Racing. James Key heeft er in ieder geval vertrouwen in dat ze met Riccardo de juiste man aan boord hebben gehaald: 'We zouden graag zelf een topteam worden en ik denk dat we met zijn hulp goede stappen in die richting kunnen zetten. Hij kan meedoen in de top van het veld, en dat hebben we de afgelopen jaren van hem ook gezien. Daniel is een coureur die in elk topteam binnen kan stappen en het goed kan doen', aldus Key die bij Toro Rosso al eens samenwerkte met de Australiër.

De 31-jarige coureur behaalde in zijn carrière zeven overwinningen, allemaal in zijn tijd bij Red Bull Racing. Maar na vijf seizoenen bij Red Bull wilde hij iets nieuws. In 2019 maakte hij de overstap naar Renault. Al snel werd duidelijk dat hij bij het Franse team zijn droom om wereldkampioen te worden niet waar zou kunnen maken. Hij tekende een nieuw contract voor 2021, dit keer bij McLaren. Key is altijd al onder de indruk geweest van de vastberadenheid van Ricciardo: 'Als je naar zijn radioberichten luistert als hij aan het racen is, dan is hij een ander persoon dan wanneer hij niet in de auto zit. Hij is zo vastbesloten als hij aan het racen is. Samen met zijn zelfverzekerdheid en ervaring zal hij een goede toevoeging voor het team zijn. Ook op technisch gebied kan hij nieuwe dingen meenemen naar het team'.

Ricciardo zal dit seizoen de teamgenoot zijn van Lando Norris. De 21-jarige Brit stond het afgelopen seizoen voor het eerst in zijn Formule 1-carrière op het podium. Tijdens de eerste race op het circuit in Oostenrijk wist hij de derde plek te bemachtigen achter Bottas en Leclerc. Met Norris en Ricciardo heeft McLaren misschien wel de twee meest humoristische coureurs in huis gehaald. Maar Ricciardo liet al eens eerder weten in een interview aan Sky Sports dat het 'geen comedy show' gaat worden, hij is er voor is 'business'.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden