Michael Bleekemolen: 'het slaat natuurlijk helemaal nergens op'

michael-bleekemolen-1

Oud-coureur Michael Bleekemolen is niet verbaasd over de diskwalificatie van Keating Motorsports in de 24 Uur van Le Mans. Zoon Jeroen won afgelopen zondag samen met Ben Keating en Felipe Fraga de GTE-Am-klasse, maar moest de zege gisteren al weer afstaan. Het team werd gediskwalificeerd waardoor de overwinning alsnog naar Porsche ging.

In de podcast Formule 1 aan Tafel zegt Bleekemolen senior dat er achter de schermen grotere belangen meespelen en dat de raceleiding liever een Porsche op de hoogste trede van het podium ziet dan een Ford: "Het slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar ze zagen natuurlijk die Ford winnen en dat kan niet, want ja met Porsche hebben ze een goede verhouding. Die doen wat adverstising links en rechts langs de baan en dat is nou eenmaal toch het fabrieksteam dat ze graag willen hebben."

Al tijdens de race werden er vraagtekens gezet bij de onpartijdigheid van de wedstrijdleiding. Keating lag lange tijd ruim aan de leiding, maar moest vlak voor tijd opeens verplicht naar binnen om een licht beschadigde neus te vervangen. Na de reparatie reed de Ford GT iets te enthousiast weg uit de pits, wat nog eens een stop-and-go-penalty opleverde. Ondanks deze tegenslag wist het team met Bleekemolen achter het stuur de race te winnen, maar dertig uur later ging de overwinning dus alsnog naar Porsche.

Luister hier naar de nieuwe Formule 1 aan Tafel:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden