Michael Masi wuift aantijgingen weg: "Veiligheid staat voorop"

Michael-Masi-

Er was op zondag veel te doen om de zware crash tijdens de Safety Car restart. Een boel van de coureurs die direct betrokken waren bij de crash legden de schuld al gauw bij leider Bottas neer. Degenen die vooraan reden beschuldigden de wedstrijdleiding van het incident.

'De lichten op de Safety Car gingen vrij laat uit, dus om mijn herstart te maximaliseren probeerde ik zo laat mogelijk op het gas te gaan. Maar het ligt niet aan mij, het ligt aan de Safety Car.' Zo legt Bottas uit. Zijn teamgenoot is het met hem eens. 'Het is absoluut niet Valtteri's fout, ze proberen het natuurlijk spannender te maken, maar dit was gewoon gevaarlijk.' Voegt Lewis Hamilton toe.

Wedstrijdleider Michael Masi is het echter niet eens met de beschuldigingen. 'We proberen het absoluut niet spannender te maken. De veiligheid staat ten alle tijden voorop. Punt uit. Voor mij al raceleider gaat het puur en alleen om integriteit en veiligheid. Wie denkt dat er andere belangen meespelen vind ik best beledigend. Voor wat betreft de Safety Car, de lichten gaan uit wanneer de lichten uit gaan. We hebben in de andere raceklassen gezien dat er ook goed kan worden omgegaan met zo'n restart.'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen