Michael Schumacher: de meest invloedrijke Formule 1 persoon ooit

Schumacher

Michael Schumacher is door Formule 1 fans benoemd tot de meest invloedrijke persoon in de historie van de sport. In het online toernooi, georganiseerd door de Formule 1 zelf, won Schumacher in de finale van Bernie Ecclestone.

Het toernooi, ter ere van het 70-jarig bestaan van de Formule 1, was in eerste instantie opgedeeld in vier groepen. Een panel van experts had na lang overleg voor elke groep 8 namen uitgekozen. De groepen bestonden uit coureurs, teambazen, technische innovators en de zogenaamde ‘game changers.’

Michael Schumacher versloeg in de eerste ronde Niki Lauda, gevolgd door overwinningen op Ayrton Senna, Juan Manuel Fangio en Enzo Ferrari. Bernie Ecclestone versloeg op zijn beurt Hermann Tilke, Ross Brawn, Sid Watkins en Gordon Murray.

In de finale was het dus Michael Schumacher die met 61% van de stemmen Bernie Ecclestone versloeg.

Bij de doorgewinterde Formule 1 fans zal dit niet uit de lucht komen vallen. Wat wereldtitels en overwinningen betreft staat de Duitser immers nog altijd aan de top. Daarnaast was hij degene die Ferrari na jaren zonder succes weer naar de top reed. Centraal in dit proces stonden natuurlijk ook Jean Todt en Ross Brawn; zij moesten het alleen afleggen tegenover respectievelijk Enzo Ferrari en Bernie Ecclestone. Verder speelde Michael natuurlijk ook een rol in de comeback van Mercedes in 2010.

Toch zal dit resultaat niets wegnemen van Bernie; zonder hem was de Formule 1 misschien nooit de wereldsport geworden die het nu is. De commerciële invloed die hij heeft gehad op de sport zal voor altijd herinnerd blijven.

Hoe het toernooi verliep valt hieronder te bekijken:

Bracket-Series-Main-Bracket-Graphic-16x9-May-11-edit-700x394
(c) Formula 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen