Michael Schumacher wordt vandaag 52

2020SakhirGrandPrixFriday_GP2016_141902_2ST2844

De man die zo lang eenzaam aan de top van de Formule 1 ranglijsten stond, wordt vandaag 52 jaar oud. 2020 was een bijzonder jaar, want Lewis Hamilton evenaarde en verbrak vele records van de Duitser die jarenlang onaantastbaar leken.

Verwacht wordt dat Lewis Hamilton in 2021 en Michaels 52e levensjaar nog meer records gaat verbreken. Dit doet echter niets af aan de buitengewoon grootse prestaties van de Formule 1 legende. Hij zei bovendien zelf ook altijd: 'Records zijn er om verbroken te worden.'

Schumacher begon zijn Formule 1 carrière bij Jordan op Spa Francorchamps. Al snel vertrok hij naar Benetton waar hij ook op Spa zijn eerste overwinning in de sport behaalde. Bij Benetton won hij twee wereldtitels, waarna hij tekende voor Scuderia Ferrari.

Daar bouwde Schumacher een dreamteam om zich heen, hij werd nog eens vijf keer wereldkampioen en verbrak in deze tijd alle voordien gevestigde records. In 2006 nam hij afscheid van Ferrari en de Formule 1.

Het afscheid was echter niet voorgoed. In 2010 keerde 'Schumi' terug in de Formule 1 bij Mercedes. Hij stond aan de basis van het onverslaanbare team zoals we dat nu kennen in 2021.

Bij Mercedes wist Schumacher nog één podium toe te voegen aan zijn totaal van 155 podiumplaatsen. Daarnaast stond de Duitser 68 keer op pole position, reed hij 77 snelste ronden van de race en wist hij 91 keer een Grand Prix te winnen. Dit alles was goed voor 1566 WK-punten en 7 wereldtitels.

Helaas is de huidige situatie van Schumacher vrij onduidelijk. Sinds zijn ski-ongeluk in 2013 is de familie erg gesteld op zijn privacy, al laat goede vriend van de familie en oud teambaas Jean Todt af en toe weten dat hij de Grands Prix wel eens met hem bekijkt en dat zijn situatie enigszins vooruitgaat.

Hopelijk kan Michael genieten van zoon Mick die aankomend seizoen gaat rijden in de Formule 1. Zijn Formule 2 titel en zijn contract bij Haas zijn ongetwijfeld een mooi vervroegd verjaardag cadeau geweest.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen