Mick Schumacher nog niet zomaar naar de F1

190095-test-bahrain-day-1

Het zou voor Ferrari een sprookje zijn, Mick Schumacher, zoon van, in één van hun auto's. Maar volgens Ferrari teambaas Mattia Binotto is dat nog niet aan de orde. Het is volgens hem eerst belangrijk dat Schumacher progressie laat zien en goede resultaten neerzet in de F2.

Schumacher laat dan ook wel degelijk progressie zien. Waar de Duitser vorig jaar nog als twaalfde geklasseerd was in de eindstand, staat hij nu al vierde. En met een dubbel podium in Hongarije spelen de geruchten over een stap naar de Formule 1 meteen weer op.

Binotto blijft echter realistisch; 'hij doet het zeker goed en hij maakt wel degelijk progressie, maar we zetten hem in een F1 auto zodra wij vinden dat hij genoeg progressie heeft doorgemaakt. Ik denk dat het volgend jaar nog een beetje vroeg is voor die beslissing, maar uiteindelijk zijn we heel duidelijk tegenover him, zijn resultaten zijn van het grootste belang.'

Schumacher zelf focust zich alleen maar op zijn eigen persoonlijkheid. 'Ik wil dit seizoen het beste uit mezelf halen. Ik wil vechten om de topposities, en mezelf verbeteren op persoonlijk vlak, volwassener worden, en beter kunnen samenwerken met mijn team dan wie dan ook.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden