Mick Schumacher: "Red Bull Ring is een speciaal circuit"

1018666306-LAT-20210617-GP2107_112524_54I5320-476

Mick Schumacher heeft zin in beide races op de Red Bull Ring. Schumacher vindt het circuit van Spielberg speciaal en ziet ernaar uit om voor het eerst met een Formule 1-auto te rijden in Oostenrijk.

Komend weekend staat de Grand Prix van Stiermarken op het programma. Mick Schumacher is bekend met het circuit tussen de Oostenrijkse Alpen. In zijn junior carrière heeft hij onder andere in de Formule 2 en Formule 3 gereden op het circuit. In de tijden dat Schumacher in Formule 2 reed, had hij vaak pech in Oostenrijk, toch kijkt hij positief terug op die races.

"Misschien was het niet altijd mijn beste race maar over het algemeen hadden we goede pace hier. In 2019 had ik pech waardoor ik een ronde achter liep, toch reed ik even snel als Nyck de Vries die dat jaar kampioen werd", vertelt Schumacher die verder terugkijkt naar zijn Formule 3-tijd. "In Formule 3 was mijn snelheid altijd goed en heb ik een aantal keer gewonnen hier. De Red Bull Ring is een speciaal circuit met veel hoogte verschillen en om eerlijk te zeggen is het echt een leuk circuit om op te rijden."

Mick Schumacher / Haas / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Haas F1 Team Media - Zak Mauger / LAT Images

Formule 1-rookie

Dit jaar wordt er een double-header verreden op de Red Bull Ring. Schumacher hoopt dat ze daardoor het maximale uit de auto kunnen halen. "Ik heb hier nog nooit gereden met een Formule 1-auto. Ik kijk vooral uit naar bocht 6,7 en 9, die bochten zijn enorm snel en ik ben benieuwd hoe dat voelt in een Formule 1-auto", vertelt Schumacher die benadrukt dat het team veel dingen kan proberen tijdens de twee weekenden.

Tijdens het eerste weekend zal er worden gereden met de C2-C3-C4 bandencombinatie, een week later zullen we rijden met de C3-C4-C5 combinatie. Volgens Schumacher zou het niet heel veel moeten uitmaken. "Oostenrijk vraagt niet heel veel van de banden. Misschien dat tijdens het eerste weekend we iets meer moeite moeten doen om de banden op te warmen", vertelt Schumacher die vooral uitkijkt naar het rijden en het samenzijn met zijn team.

Lees ook: Helmut Marko: “Pérez doet het nu beter dan Bottas”

Lees ook: In de W series zijn vrouwen aan zet

Lees ook: Thomas Ten Brinke stopt met autosport

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden