Mick Schumacher tekent meerjarig contract bij Haas

Mick-Schumacher-artikel

Mick Schumacher maakt in 2021 zijn officiële Formule 1-debuut bij het team van Haas. De Duitser, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, heeft een meerjarige deal getekend bij de Amerikaanse renstal.

De afgelopen weken gingen de geruchten al rond, maar woensdagochtend kondigde Haas officieel aan dat Mick Schumacher in 2021 voor het team zal gaan rijden. De naam Schumacher zal daarmee voor het eerst sinds 2012 weer terugkeren op de grid. De Duitser zal tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi al zijn debuut voor het Amerikaanse team maken. Schumacher zou tijdens de Grand Prix van de Eifel al een vrije training op zich nemen bij Alfa Romeo, maar toen gooide mist roet in het eten.

De 21-jarige Schumacher maakt onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy en wordt nu door de Italiaanse renstal bij Haas gestald om ervaring op te doen. De Duitser voert op dit moment het Formule 2-kampioenschap aan en kroonde zich in 2018 tot Formule 3 kampioen.

"Ik ben erg blij dat we Mick Schumacher hebben kunnen vastleggen", aldus Haas teambaas Günther Steiner. "Het Formule 2-kampioenschap is al langer een belangrijke graadmeter voor talent en het veld van dit jaar is een van de meest competitieve ooit. Mick heeft races gewonnen, op het podium gestaan en zich onderscheiden ten opzichte van een aantal andere grote talenten in 2020. Hij heeft zijn promotie naar de Formule 1 afgedwongen op basis van zijn resultaten."

Schumacher is vanzelfsprekend in zijn nopjes met het nieuws: "Het vooruitzicht om volgend jaar op de Formule 1-grid te staan maakt me enorm gelukkig. Ik wil graag Haas F1, Ferrari en de Ferrari Driver Academy bedanken voor hun vertrouwen in mij. Ook heel veel liefde aan mijn ouders, aan hen heb ik alles te danken. Ik heb altijd al gedacht dat deze Formule 1-droom uit zou komen."

Het team van Haas kondigde dinsdag al aan dat het Nikita Mazepin voor meerdere jaren had gecontracteerd. De Amerikaanse renstal zal daarmee in 2021 met twee rookies aan de start verschijnen. Zij vervangen de huidige Haas coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen