Miguel Oliveira naar MotoGP met Tech3 KTM

180505_SPA_Oliveira

Miguel Oliveira maakt volgend seizoen de overstap van de Moto2 naar de MotoGP. De Portugees is de eerste rijder die is vastgelegd door het nieuwe team Tech3 KTM. Eerder deze week werd al bekend dat Johann Zarco en Pol Espargaro de rijders zijn voor het fabrieksteam van KTM. Tech3 gaat het junior-team van de Oostenrijkse fabrikant vormen. Het Franse team is nu nog het satellietteam van Yamaha.

Oliveira (23) is al jaren verbonden aan KTM. Hij begon zijn racecarrière in de Red Bull Rookies Cup, reed voor het Red Bull KTM Ajo-team in de Moto3, waarmee hij tweede werd in het kampioenschap van 2015, en sinds vorig jaar voor hetzelfde team in de Moto2. Het afgelopen seizoen werd hij derde in het kampioenschap, na negen podiumplaatsen, waarvan drie overwinningen. In de eerste drie races van dit seizoen stond hij ook alweer twee keer op het podium.

“Ik ben verheugd en trots dat KTM mijn potentie ziet en me het vertrouwen geeft om de stap naar de MotoGP te maken”, zei Oliveira in Jerez, waar dit weekend de MotoGP van Spanje wordt verreden. “Ik heb alle stappen met KTM doorlopen, vanaf de Red Bull Rookies Cup tot aan de MotoGP en daarmee ben ik, geloof ik, de eerste.”

Het aantrekken van Oliveira voor het Tech3 KTM-team is een belangrijke stap voor KTM, zegt motorsportdirecteur Pit Beirer. “We zijn het enige merk dat in alle klassen is vertegenwoordigd. Miguel heeft die de hele structuur doorlopen en is daarmee het bewijs dat die structuur werkt.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen